Dagelijks Woord

Meer over Onze gemeente

Jeugdvereniging Niet In Eigen Kracht (NIEK)

Jeugdvereniging NIEK is een vereniging voor jongeren vanaf 16.
Tijdens het winterseizoen komen we om de week op dinsdagavond bij elkaar.

Waarom is deze vereniging er?
We willen tijdens deze avonden het nuttige en het aangename verenigen.
We willen graag met elkaar het Woord van God onderzoeken, er samen over spreken en er lessen uit trekken voor ons eigen leven.
Zoals gezegd doen we dit met elkaar en ook dat is een belangrijk aspect van onze JV: elkaar ontmoeten in een ontspannen en gezellige sfeer.

Hoe ziet een doorsnee JV avond eruit?
Na de opening door één van de leiders, verzorgen één of twee jongeren een inleiding over een bepaald Bijbelgedeelte.
Vervolgens bespreken we in kleine groepjes vragen over de gehouden inleiding.
Na een ruime pauze waarin er genoeg plaats is om even bij te praten onder het genot van thee, koffie of frisdrank, is het tijd voor ontspanning of beter gezegd, een andere manier van inspanning. Twee jongeren zorgen voor een vrij onderwerp. Dit kan een quiz zijn, maar ook levend kwartetten of iets anders. Erg gezellig! Ook vragen we externe sprekers die voor ons een specifiek onderwerp inleiden.

We hebben ook activiteiten buiten de deur. We bezoeken samen HHJO- jongerendagen of andere bijeenkomsten waar je in contact kunt komen met leeftijdsgenoten buiten onze vereniging. Een jaarlijks hoogtepunt van onze vereniging is ons kamp. Rond Hemelvaartsdag gaan we met z’n allen, als afsluiting van het verenigingsseizoen, drie dagen op pad. Drie dagen waarin we intensief met elkaar optrekken in bezinning en Bijbelstudie, maar ook allerlei ontspannende en inspannende activiteiten.

De leiders van JV NIEK zijn:
Gerrit Schouten

Patrick van der Maas

Sandra Prosman

Rianne Boekesteijn

  • © hersteld hervormde kerk 2024